Белот | Games.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Белот

БЕЛОТ В BELOT.BG

Бридж - Белот или само Белот (Belot) е една от най-популярните игри на карти в България. В най-известната си форма белотът се играе от четирима човека по двойки с тесте от 32 карти: 7, 8, 9, 10, J (вале), Q (дама), K (поп), A (асо) от четирите бои (спатия, каро, купа, пика).

ИГРАЙ БЕЛОТ НА ВСЯКО УСТРОЙСТВО

За твое удобство любимата ти игра може да е навсякъде с теб! Играй на компютър от вкъщи, а от телефон или таблет, когато си навън! Изборът е твой, а възможностите неограничени!

КАК СЕ ИГРАЕ БЕЛОТ

Играта на Белот се играе от 4ма човека. Ползва се стандартно френско тесте с 32 карти, от 7ци до Асаци (отстраняват се картите от 2 до 6). Играчите застават на кръст, като партньорите са един срещу друг.

Преди играта да започне се раздават по 5 карти в ред обратен на часовниковата стрелка. В същия ред тече фазата на анонсите, където всеки дава някакъв анонс или обявява пас. Подредени по сила, анонсите са: Спатия, Каро, Купа, Пика, Без Коз, Всичко Коз. Печели най-силния обявен анонс.

След като фазата на анонсиране приключи се раздават по още 3 карти на всеки играч, като се образува ръка от 8 карти за рунда. Пръв започва играчът седящ отдясно на раздаващия, като реда на игра продължава да е обратен на часовниковата стрелка.

Всеки рунд трае 8 взятки. Всяка взятка се печели от играча, дал най-силната карта според анонса на който се играе. В края на рунда се броят картите които двата отбора са спечелили и на базата на тяхната стойност се определят точките за всеки отбор. Отборът който е анонсирал винаги трябва да има повече спечелени точки от противниковият отбор. В противен случай всичките точки отиват за противника.

Отборът който първи стигне 151 точки печели играта на Белот.

ПЪЛНИ ПРАВИЛА НА БЕЛОТ

Card

Твоята оценка

Белот

3 / 5
(с общо 16 гласа)
Твоята оценка:

Още от Card

Las Vegas Poker

© Inlogic Software s.r.o.

Clash Of Warriors

© Inlogic Software s.r.o.

Solitaire 15in1 Collection

© Inlogic Software s.r.o.

Solitaire TriPeaks Harvest

© Inlogic Software s.r.o.

Domino Battle

© Inlogic Software s.r.o.

Spider Solitaire

© Inlogic Software s.r.o.