Още с дебюта си преди повече от 10 години League of Legends спечели милиони фенове по цял свят. Играта предлагаше нещо ново - безплатна мултиплеър фентъзи онлайн вселена, в която всеки разполага със собствен герой и го изправя срещу останалите, като междувременно мисли стратегии и играе заедно с приятелите си в отбор. Така започва и обособяването на цял един отделен жанр в игрите наречен MOBA или Multiplayer online battle arena.

Днес, повече от десет години по-късно League of Legends се играе от буквално стотици милиони хора по цял свят. Разработчиците Riot Games са решили, че е дошло времето за още една революция. Макар популярен, MOBA жанрът на практика отсъстваше от мобилните устройства. Междувременно на смартфони вече се играят доста мултиплеър игри, включително състезателни екшъни като PUBG.

Революцията

Riot Games са хората, стоящи зад League of Legends, наричана от всеки запален геймър у нас "Лига". Факт е, че това е най-обичаната и играна MOBA игра в света, стояща далеч пред своите конкуренти. Именно зари това Riot Games са в най-добра позиция да поведат MOBA революцията сред смартфоните. И те го правят с League of Legends: Wild Rift.

League of Legends: Wild Rift

Снимка: Riot Games

Новата игра на студиото е създадена за устройствата, работещи под Android и iOS. По същество тя е чистокръвна "Лига", която съвсем удобно може да бъде играна от всеки със смартфон.

Досега също е имало опити за направата на мобилни MOBA игри, но нито една от тях не е успявала да впечатли със своята дълбочина. Именно поради тази причина новата League of Legends: Wild Rift е толкова важна. Играта е много по-близо до версията за РС и геймплеят въобще не е орязан.

Геймплей

Както казахме по-горе, League of Legends: Wild Rift пренася добре познатият от РС-версията геймплей на мобилни устройства. Картата е станала малко по-малка, но основният дизайн и цели са запазени.

League of Legends: Wild Rift

Снимка: Riot Games

За разлика от версията за компютър, тук винаги започвате от лявата страна, така че ръцете ви да не покриват важна част от екрана. В този случай картата се обръща, ако играете на противоположната страна, така че "отгоре" тук лесно може да бъде "отдолу".

За да се избегне объркване, в началото на мача се появяват ясни упътващи знаци, а на земята винаги има съответна икона. Така че винаги ще знаете кое е долу и горе.

Както в РС-версията, картата на League of Legends: Wild Rift има три коридора. За да спечелите играта трябва да се справите със защитата на противниковата база и да унищожите нейното ядро или "Нексус". Всеки отбор се състои от 5 играча, така че формулата 5vs5 е запазена. Отборите все пак могат да са и по-малки, но играта е най-забавна именно, когато сте 5 против 5.

Битките са малко по-бързи спрямо РС-версията и траят около 15-20 минути. Борбата за барона и дракона е с особено значение за крайния резултат, а изборът от герои - доста голям.

League of Legends: Wild Rift

Снимка: Riot Games

Най-важната новина за феновете е фактът, че мобилната League of Legends: Wild Rift остава вярна на философията да не включва каквито и да е било Pay-to-Win елементи. Точно така, вие може да не похарчите и цент, а да сте едни от най-добрите играчи в класациите. League of Legends: Wild Rift идва с геймлей, който е еднакво състезателен за всички. Още нещо - всички шампиони могат да бъдат спечелени безплатно.

Най-добрата мобилна MOBA игра

Още с дебюта си League of Legends: Wild Rift печели титлата най-добрата мобилна MOBA игра, защото отново се оказва на светлинни години пред конкуренцията си. Играта предлага забавен динамичен геймплей, богато съдържание с интересни герои и е наистина безплатна.

Феновете на оригинала ще се окажат в свои води, но за новобранците контролите няма да са проблем и те бързо ще изравнят сили с ветераните, стига да имат необходимите умения и стратегически ум.

С огромна общност и постоянна подкрепа от Riot Games можете да сте сигурни, че играта ще получава редовни актуализации и допълнително съдържание.

League of Legends: Wild Rift

Снимка: Riot Games

League of Legends: Wild Rift ще дебютира официално в Европа на 10 декември, а вие може да я изтеглите от Google Play или App Store.