С помощта на технологията Motion Control, потребителите могат да играят Angry Birds на огромния телевизионен екран, като с едно помахване с ръка управляват функциите, изстрелват героите и активират уникалните умения на всеки от тях. AngryBirds, разработка на финландската компания Rovio, е една от най-популярните игри за смартфони.

От представянето й през ноември 2009 г. досега играта е изтеглена повече от един милиард пъти през различни платформи и във всичките й варианти.

Samsung Smart TV е първият телевизор, който ще предложи популярната игра, като същевременно дава възможност за управление с жестове, подчертават от корейската компания. Samsung работи заедно с Rovio през последните две години, за да приложи иновативни технологии върху Angry Birds за Smart TV.

Премиерата на приложението ще бъде през юли. То ще е достъпно за моделите с активирана функционалност Samsung 2012 Smart Interaction при актуализиране до най-нова версия. След официалната премиера Samsung планира да предложи анимации Angry Birds по поискване, разработени от Rovio. Първоначално филмчетата ще бъдат достъпни само на Samsung Smart телевизори.