Днес изложението, което е най-голямото в Европа, е отворено само за специалисти и журналисти, а от утре и за широката публика.
Тази година в Геймском участват рекорден брой изложители - над 600. Според организаторите изложението ще бъде посетено от най-малко 275 000 души. Страна партньор в изложението ще бъде Република Корея.

Вижте снимки

На Геймском -2012 се очаква да бъдат представени 330 новости от света на видеоигрите от ново поколение. Сред тях е ново издание на футболната игра "ФИФА-2013", която включва всички промени от тази година във футболния свят. Очаква се също така нова версия на играта от екшън жанра Тум Рейдър (Tomb Raider).

Изложението се организира от четири години и за този период се превърна в голямо събитие, на което се срещат любителите на видеоигри, предприемачи и издатели.

Същевременно Геймском е и място, на което политици, икономисти и представители на академичните среди обсъждат сериозни теми - преди всичко безопасността на продукта за здравето на младежите и въпросите за защита на авторските права. Броят на посетителите и участниците в изложението непрекъснато расте.