По случай 10-годишнината на научно-фантастичния хорър Alien: Isolation, творческият директор Ал Хоуп обяви, че продължението, за което феновете отдавна мечтаят, най-сетне ще стане реалност.

"Когато започнахме разработката на Alien: Isolation, имахме една водеща цел - да създадем автентично преживяване, което да се върне към корените на франчайза Alien, разказвайки нова история, която да улови атмосферата и ужаса на оригиналния филм от 1979 г.", написа Хоуп. "Невероятно е да видим вашата страст към играта през годините и как тя е достигнала до толкова много играчи по целия свят. Вашият неуморен ентусиазъм, вълнение и кураж пред най-великия убиец на киното са ни дълбоко вдъхновяващи."

По повод юбилея, Хоуп официално потвърди, че продължението на Alien: Isolation е в ранна фаза на разработка. "Радваме се да споделим, че чухме вашите сигнали за помощ и работим по продължението", допълни той, като обеща повече подробности, когато бъдат готови.

Въпреки успеха сред критиците, Alien: Isolation не постигна очакваните търговски резултати, а с времето надеждите за продължение започнаха да избледняват.

Иронично, няколко часа преди обявяването на новината, редакторът Фрейзър Браун в ретроспективен анализ по случай 10-годишнината отбеляза, че "въпреки критическия успех и многобройните награди, слабите продажби и високите разходи за разработка превърнаха играта в еднократен проект".

Но сега, след дълго очакване, феновете могат да се радват - Alien: Isolation ще има продължение. Няма конкретни детайли за датата на излизане или самото име на играта, но потвърждението от страна на Хоуп и споделянето на новината от Creative Assembly, студиото зад оригинала, оставя малко съмнения, че продължението наистина е в процес на създаване.