Твърде дълго геймърите не бяха виждали качествен аркаден шутър, който да ги грабне. От днес обаче това може да се промени, защото в Steam е наличен за персонални компютри Bartlow"s Dread Machine на Tribetoy и Beep Games. Играта от класическия жанр, в който виждаме все по-рядко нови заглавия, се появи за ранен достъп още през лятото, но вече е достъпна в пълния си блясък.

Bartlow"s Dread Machine е на практика шестата и според създателите си финална част на приключението. За да отбележат пускането на заглавието, разработчиците публикуваха и видео, което показва малко от геймплея.

Действието в играта се развива изцяло в "електрическата ера", а единият или двамата едновременно играещи се изправят срещу правителствени агенти в различни американски градове като Ню Йорк и Сан Франциско.

Според официалната информация в играта ще можем да видим шест отделни свята, 52 оръжия и много костюми. Любопитна е възможността за отключване на редица исторически фигури като генерала-зомби Къстър, Никола Тесла, Ани Оукли др.

През цялото време създателите са се опитвали да наподобят аркадните игри от началото на 20 век и според мнозина са се справили добре. Заглавието отлично комбинира различни елементи от геймплея на различни успешни игри - още нещо, което ще се хареса на играещите, според директора на дизайна Матю Хостъри.