Фентъзи ролевата игра Black Myth: Wukong, разработена от китайското студио Game Science, дебютира в Steam на 20 август и вече започна да чупи рекорди по популярност сред игрите за един играч. Само четири часа след старта си, играта достигна пиково онлайн присъствие от над 1,443 милиона души, надминавайки предишни рекорди, включително този на Cyberpunk 2077.

Тази цифра е четвърта в историята на Steam, като пред нея остават само PUBG: Battlegrounds (3,257 млн.), Palworld (2,101 млн.) и Counter-Strike 2 (1,818 млн.). Въпреки че е сравнително нова, Black Myth: Wukong вече надмина хитове като Dota 2 (1,295 млн.) и Cyberpunk 2077 (1,054 млн.). Екшън играта на CD Projekt Red държеше рекорда за най-много едновременни играчи сред игрите за един играч през последните три години и половина.

Първоначалните ревюта на играта също са впечатляващи. В първите часове след излизането си Black Myth: Wukong събра повече от 13,8 хиляди "много положителни" отзиви в Steam, с рейтинг от 92%. Голямата част от тези отзиви изглежда са написани от китайски играчи. Потребителите хвалят високото качество на графиката и оптимизацията, интересната история, предизвикателните босове и липсата на монетизация, която често се среща в западните игри. Въпреки това, някои се оплакват от технически проблеми като бъгове и сривове, както и от поведението на камерата.

Black Myth: Wukong е пусната за компютри (в Steam, EGS и WePlay) и PS5, но версията за Xbox Series X и S е забавена. Играта е базирана на класическия китайски роман "Пътуване на Запад" и критиците вече я определят като отличен екшън проект.