Американският издател и разработчик Blizzard Entertainment реши да предупреди играчите за възможни проблеми в началото на предстоящото отворено бета тестване на фентъзи екшън ролевата игра Diablo IV.

По време на ранния затворен достъп от 17 до 20 март играчите се сблъскаха с дълги опашки, прекъснати връзки и неприятни бъгове. В публикация във форума си Blizzard предупреди, че очаква голямо вълнение при стартирането на отворената "бета", което ще се изрази в "дълго чакане": особено в деня на стартирането и в пиковите периоди на активност в различните региони. Blizzard разбира, че времето за изчакване може да е досадно, но "опашките са необходими за правилното балансиране на натоварването между услугите". Компанията също така допуска временни прекъсвания на сървърите за осъществяване на инфраструктурни корекции.

И накрая, Blizzard помоли играчите да съобщават за грешки и бъгове, на които се натъкват. Екипът ще следи докладите в специалните раздели и общите дискусии в официалния форум. Отворената бета на Diablo IV ще се проведе от 24 март (19:00 ч. българско време) до 27 март (22:00 ч. българско време) на компютри, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S.