Досега разработчиците от Bokeh Game Studio, ръководени от създателя на Silent Hill, Siren и Gravity Rush Кейичиро Тояма, показваха геймплей от екшън приключенския хорър Slitterhead само в откъси, но на фестивала PAX West 2024 те представиха цяло геймплейно демо.

Припомняме, че Slitterhead ще ви предложи да ловувате едноименните същества - чудовища, представящи се за хора, в неоново осветения гъсто населен град Кулун. Играчите ще играят ролята на Хиоки - безплътно същество, което е загубило спомените си и може да поема контрол над различни герои, за да се бори с чудовищата.

Човешките тела са крехки, но Хиоки може да използва жизнената им сила до последната капка, превръщайки самата кръв в оръжие. Рядкостите са специален клас хора, които резонират с духове и имат достъп до различни способности.

24-минутната демонстрация на Slitterhead от PAX West 2024 показа интрото на играта с търсене на спомените на Хиоки, пренасяне между героите, геймплей като куче, бойна система, битки с чудовища с човешка форма и гротескни чудовища.

Очаква се Slitterhead да излезе на 8 ноември тази година за компютри (в Steam и Epic Games Store), PS4, PS5, Xbox Series X и S. Обещайте бързи и вълнуващи битки, напрегната драма и възможност да разкриете тайните на съществуването на Хиоки и появата на чудовища.