Striking Distance Studios на Глен Скофийлд (работил по Call of Duty и Dead Space) обяви, че започва работа по нов космически хорър още през 2020 година. Callisto Protocol е игра на ужасите, в която герой на име Джейкъб Лий се опитва да оцелее в ужасната обстановка на втория по големина спътник на Юпитер и неговия мистериозен затвор.

Бойната система е доста подобна на тази в Dead Space. Според историята, мистериозна инфекция превръща хората в чудовища, наречени биофаги. Противниците могат да бъдат разчленени и при загуба на крайници ще променят методите си на атака. Както и в Dead Space, играчите могат да използват гравитационна атака, за да унищожават враговете с помощта на околните предмети. Планирана за пускане през 2022 г., играта е една от най-очакваните в следващите месеци.

Нови подробности за Callisto Protocol бяха разкрити в новия брой на Game Informer. Стана ясно, че играта се разработва за различни поколения конзоли: Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PS4, PS 5 и компютри.

В зависимост от това кога ще бъде пусната, тя може да се окаже доста близо до премиерата на римейка на Dead Space на 27 януари 2023 г., който се разработва от Motive Studios, собственост на Electronic Arts.