Електрическият пикап Cybertruck на ръководената от Илон Мъск Tesla се подготвя за официалния си дебют във видеоиграта - в традиционно безплатната Fortnite. Припомняме, че след демонстрацията на концепцията през ноември 2019 г. Cybertruck успя да се добави към GTA V, Cyberpunk 2077, Rocket League, Minecraft и други проекти, но досега пикапът се появяваше в игрите само благодарение на модъри.

Партньорството между Epic Games и Tesla е официално. Cybertruck ще се появи по пътищата на Fortnite днес-на 23 юли. Съобщението беше придружено от 25-секунден трейлър в стила на клиповете с теглещи коли. В коментарите към съобщението потребителите побързаха да подчертаят всички недостатъци на Cybertruck като превозно средство: трудно се мие, бързо ръждясва, не се отличава с добър контрол на офроуд, предразположен е към повреди и т.н.

Под трейлъра в YouTube електрическият пикап от Tesla вече е наречен "първият управляем контейнер за смет", "първият нискополигонов модел във Fortnite" и "идеален за сезона за унищожаване на автомобили". Според The Gamer много играчи също се готвят да открият лова на герои, които да използват киберкамиона във Fortnite.

От 24 май (и до 24 август) във Fortnite тече сезонът "Разбити". Той добавя пустош в стил "Лудия Макс", нов външен вид, оръжия и множество промени, насочени към битките с автомобили.