Играта Deathloop бе представена в рамките на изложението Е3 през 2019 година. Заглавието моментално привлече вниманието на феновете с атмосферата си на класически американски филм. С ярки цветове, чудовища на колела и редица характерни герои заглавието примамва почитателите на жанра и епохата.

До скоро не беше ясно кога можем да очакваме заглавието, след като то бе забавено заради извънредното положение около Covid-19. Тази седмица обаче със специален трейлър датата бе обявена - 21 май 2021 година. Deathloop ще се появи тогава за PlayStation 5 и персонален компютър едновременно. Вече стартират предварителните поръчки, които ще предоставят допълнително различни аксесоари и бонуси.

Deathloop много напомня други игри на студиото Arkane. Играчът влиза в кожата на наемен убиец, който трябва да се справи с банда главорези в рамките на само един ден. При неуспех се активира "примка във времето" и играчът се събужда отново в самото начало, подобно на филми като "Омагьосан ден" с Бил Мъри.

На разположение на геймърите ще бъде богат арсенал от оръжия и способности на главния герой, които трябва да помогнат за осъществяването на мисията да се ликвидират осем различни цели на острова където се развива действието.