Както се очакваше, обявяването на следващата част от състезателната поредица Need for Speed от Electronic Arts и Criterion Games няма да се наложи да чакаме дълго. Освен това издателят неволно разкрива тайната на играта.

Припомняме, че в публикацията на сайта Insider Gaming от 29 септември потвърденият вътрешен източник Том Хендерсън заяви, че новата Need for Speed ще бъде обявена след по-малко от две седмици.

Така и стана: трейлърът за обявяване на следващата част на Need for Speed ще бъде представен на 6 октомври в 18:00 ч. българско време. Плейърът на предстоящия трейлър в YouTube е приложен по-долу.

Що се отнася до разсекретените преди време подробности, Electronic Arts неволно разкри банер на новата игра на своя уебсайт. Както стана ясно от изтичането на информация, проектът наистина ще се нарича Need for Speed: Unbound.

Според слуховете Need for Speed: Unbound ще бъде пусната на 2 декември за компютри и конзоли от настоящото поколение. Играта ще съчетава фотореализъм с аниме елементи, ще предлага нова социална функция "Meetups" и уникални писти.