Както беше обещано, на 16 юни издателят и разработчик Blizzard Entertainment проведе специално събитие, на което сподели нови подробности за своя условно безплатен отборен шутър Overwatch 2.

На него стана ясно, че ранният достъп и първият сезон на Overwatch 2 ще стартират на 4 октомври тази година за персонални компютри в Battle.net, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и Xbox Series S, както и за Nintendo Switch. Разработчиците обещаха да продължат разработката и да осигурят постоянна поддръжка.

Новото съдържание за Overwatch 2 ще се пуска на всеки девет седмици под формата на сезонни актуализации с допълнителни герои, карти, режими, маски и бойни пропуски, заместващи познатите досега lootboxes.

Първият сезон ще включва трима герои (Сойорн, Кралицата на лешоядите и един поддържащ герой), нов режим, 6 карти, както и пропуск за битката. Вторият сезон (от 6 декември) ще включва нов герой, нова карта, пропуск за битка, над 30 нормални образа и един митичен. През 2023 г. играта ще има PvE режим и още повече герои, локации, режими и козметични предмети.

Наред с други неща, авторите показаха видео с историята на Кралицата на лешоядите и нейния кратък филм. Те разкриха, че предстоящата "бета" ще включва режима "Onslaught" и четири карти (Ню Йорк, Рим, Монте Карло и Рио).

Припомняме, че следващият етап на затворения бета тест на Overwatch 2 ще започне на 28 юни и ще се проведе не само в Battle.net, но и на конзолите PlayStation и Xbox. Можете да се запишете като доброволец на уебсайта на играта.