Както беше обещано, студиото Mediatonic на Epic Games направи "най-големия анонс" в историята на своята мултиплейър аркадна игра Fall Guys: Ultimate Knockout на 16 май.

Заглавието преминава към безплатен модел на игра. Това ще се случи на 21 юни. Всеки, който закупи играта преди това, ще получи пакет Legacy с три костюма и безплатен достъп до премиум бойния пропуск за първия сезон.

Освен това Fall Guys: Ultimate Knockout ще бъде налична за PS5, Xbox One, Xbox Series X и Xbox Series S, Nintendo Switch, както и в Epic Games Store в същия ден. Обещани са пълна кръстосана игра и прехвърляне на напредъка, за което ще е необходим акаунт в Epic.

На трето място, преминаването към free-to-play модел и разширяването на платформената география на Fall Guys ще бъдат придружени от най-голямото обновление в историята на играта, чиито подробности авторите все още не са готови да споделят.

Fall Guys: Ultimate Knockout дебютира през август 2020 г. за персонални компютри и PS4. От 21 юни ще започне и първият сезон на играта след преминаването към условен free-to-play модел, който ще предложи нови нива, костюми и по-нататъшно развитие на геймплея.