Една от най-чаканите ексклузивни PlayStation игри за годината се очаква да бъде пусната на пазара официално на 18 февруари. Оказва се обаче, че повече от месец преди това екшън RPG-то Horizon Forbidden West е изтекло от студиото и кадри от него се разпространяват в мрежата.

Не е установено как се е стигнало до изтичането на играта, но множество екранни снимки и видеоклипове в социалните мрежи показват достатъчно от PS4 версията на заглавието. Част от съдържанието бе свалено бързо, заради жалби на Sony, но в редица геймърски медии все още може да се намери много информация и кадри от Forbidden West.

Въпреки че Sony Interactive Entertainment до голяма степен е ограничила появилото се съдържание, историята повтаря случката с The Last of Us Part II. И тогава голяма част от продукцията, включително цели сцени се появиха онлайн, още преди официалната ѝ премиера. Призивите към феновете на Horizon са да не се изкушават и да не разглеждат изтеклото съдържание, за да не развалят удоволствието си от официалната поява на заглавието.

В геймърски форуми вече се предлага инсталирането на специални разширения за браузъра, които да заглушат определени ключови думи, свързани с Horizon Forbidden West в социалните медии. Идеята е геймърите да се предпазят от т.нар. "спойлери", които показват играта и развалят удоволствието на мнозина.