Започнаха предварителните поръчки на нова игра Horizon Forbidden West, разработена от Guerilla Games и Sony. Целта на заглавието е да надгради постигнатото от първата част Zero Dawn и продължава историята на Алой.

Вече имахме възможност да видим кадри от играта и повечето неща около графиката ѝ са ясни. В следващите дни преди премиерата ще разберем и останалото. За сега се знае, че в светна на Horizon ще има нови племена и всичко ще е по-мащабно. Механизираните зверове ще са повече и много по-разнообразни.

Играта ще дебютира за PlayStation 4 и PlayStation 5, а предварителните поръчки могат да бъдат направени за четири различни издания. На разположение, освен стандартното издание, има луксозно, колекционерско, както и Regalla.

Лимитираните варианти идват с илюстрирана книга, саундтрак и дигитален комикс, както и с четири специални пакета с елементи, които могат да се използват в играта. Ако си купят нещо по-различно от стандартното заглавие, геймърите ще имат отключен фото режим. Важно е също така да се отбележи, че стандартното заглавие не осигурява ъпгрейд към настоящето конзолно поколение за стари конзоли - тя може да се играе само на PlayStation 5.

Притежателите на PlayStation 4 ще получат ъпдейт за новите конзоли само ако вземат някой друг от пакетите, които са по-скъпи. Все още няма обявена версия и за персонални компютри, въпреки че очакванията са това да се случи.

Пазарната премиера на играта е 18 февруари 2022 година.