Gunzilla Games, студио, съосновано от известния режисьор на District 9 Нийл Бломкамп, пусна в ранен достъп своята научнофантастична игра Off The Grid. Разработена с идеята да преобърне жанра battle royale, играта предлага киберпънк свят, населен с три мегакорпорации, които се борят за контрол на тропически остров.

Според трейлъра, битките в Off The Grid са описани като "Игрите на глада, но в реалния свят". Участниците доброволно се съгласяват на ампутации в замяна на кибернетични протези и шанс да спечелят до 100 милиона долара. Играчите ще трябва да овладеят тези нови кибернетични тела и оръжията си, докато се борят срещу врагове в PvP и PvE битки.

Разработчиците на играта твърдят, че тя не е просто поредният шутър, а е следващата еволюция в жанра. Самият Бломкамп е участвал в създаването на света на играта, която обещава нови механики и начини за изграждане на арсенали и тела в реално време по време на битки.

Off The Grid, обаче, предизвиква противоречия с включването на блокчейн, NFT и криптовалути, което е посочено в описанието на играта. Въпреки тези нововъведения, тя вече е достъпна безплатно в Epic Games Store за PS5, Xbox Series X и S, като включва режим "Extraction Royale" за 60 играчи.