Екшън играта Contraband от създателите на Just Cause, обявена миналата година, може да се появи на предстоящото събитие Xbox & Bethesda Games Showcase. Уебсайтът на Службата за патенти и търговски марки на САЩ (USPTO) разкри търговската марка на играта, регистрирана на 6 юни. Правата са собственост на Microsoft.

Contraband е кооперативна игра с отворен свят, която Avalanche Studios представи на E3 2021. Самите разработчици наричат проекта "най-амбициозния и вълнуващ" до сега. Действието на "Контрабанда" се развива в измислен свят през 70-те години на миналия век, наречен Баян.

Известно е, че играта се разработва с енджина Apex. Avalanche Studios създаде поредицата Just Cause на база на същия енджин. За играта се знае много малко. Според слуховете, Contraband ще предлага тактически битки с превозни средства - нещо подобно имаше и в Mad Max.

Contraband ще бъде ексклузивна игра за конзолите Xbox Series X и Series S, но ще бъде пусната и за компютри. Не е обявена точна дата на пускане, но според журналиста от Windows Central Джез Кордън, кооперативният екшън е бил планиран за 2022 г., но в крайна сметка е бил отложен за 2023 година.