Microsoft обяви първата вълна от септемврийски нови издания за абонатите на Game Pass за PC и конзоли Xbox и разкри списъка с игри, които ще напуснат услугата в близко бъдеще. От вчера симулаторът за космически камиони Star Trucker вече е достъпен за PC и Xbox Game Pass. Играта дебютира в абонаментната услуга едновременно с официалното пускане на пазара.

Днес Age of Mythology: Retold, актуализирана версия на култовата митологична стратегическа игра, издадена през 2002 г., ще бъде достъпна в каталога на PC и Xbox Game Pass (само за Xbox Series X и S).

Освен това Microsoft потвърди неотдавнашното разкритие на eXtas1: в PC и Xbox Game Pass наистина ще бъде добавен симулаторът за офроуд шофиране Expeditions: A MudRunner Game. Това ще се случи на 5 септември (малко по-късно от прогнозата на вътрешната информация).

Също така PC и Xbox Game Pass ще бъдат обновени с онлайн спортния екшън Riders Republic (на 11 септември) и железопътния симулатор Train Sim World 5 (на 17 септември). Първата ще попадне в абонамента около три години след премиерата си, докато втората ще се появи още при издаването си.

Що се отнася до игрите, които ще отпаднат от каталога на Game Pass, този път списъкът има шест позиции: Ashes of the Singularity: Escalation от PC Game Pass и пет проекта от PC и Xbox Game Pass ще напуснат абонамента на 15 септември.

Става дума за футболния симулатор FIFA 23 (EA Play), кооперативния шутър Payday 3, приключението Slime Rancher 2, бойната игра SpiderHeck и играта за паркиране You Suck at Parking.