Capcom официално съобщи, че през лятото геймърите ще могат да се насладят на обновена версия на играта Monster Hunter Rise: Sunbreak. На 30 юни играта ще бъде пусната за Nintendo Switch и персонални компютри.

Геймърите ще могат да очакват, че това разширение ще представи много нови чудовища, герои и допълнително съдържание, в което играчите на Monster Hunter Rise да се впуснат, след като са си проправили път през основната игра. За да получат достъп до Sunbreak, играчите трябва да завършат седемзвездния хъб куест Serpent Goddess of Thunder.

Sunbreak се развива в нова област, наречена Цитаделата. В разширението се дава и нова база на играча за операции, наречена Elgado Outpost. От там геймърите ще работят с много нови герои от далечно, вдъхновено от Британия кралство, за да унищожат Тримата господари - гигантски чудовища, които заплашват тази чужда цивилизация.

Въпросните господари са Гаранголм - голямо чудовище, което атакува с огнена и водна стихия, леденият Лунагарон и дракона Малзено. Това няма да са единствените нови чудовища, тъй като Capcom подчерта в презентацията и Кървавооранжевия Бишатен и новата версия на Асталосед. Разширението ще въведе и нови куестове от ранга Master за хардкор играчите и нови действия с телени буболечки.

Заедно с излизането на Sunbreak, Monster Hunter Rise ще получи масивна актуализация с обем 13 GB, която ще коригира баланса на играта и ваучерите за редактиране на героите в допълнение към подготовката на софтуера за това разширение.

Като цяло Sunbreak се очертава да бъде пълноценно разширение, което ще зарадва играчите на Monster Hunter Rise. То ще струва 40 щ. долара за тези, които вече притежават основната игра. Новите играчи ще могат да вземат комплекта Monster Hunter Rise и Sunbreak за 70 щ. долара.