В автобиографията на известен озвучаващ актьор е забелязана стиймпънк ролевата игра от първо лице Clockwork Revolution на InXile Entertainment (Torment: Tides of Numenera, Wasteland 2, Wasteland 3).

На страницата си Майк Боди споменава проекта CWRKRV на InXile Entertainment, за който е озвучил героя (или може би двама) Smudge/Zealot. Той спомена, че играта ще бъде пусната на пазара през 2025 година. По-късно Боди премахва този фрагмент от автобиографията си. Няма официална информация за датата на издаване, така че тази информация трябва да се разглежда с известна доза съмнение.

Clockwork Revolution беше обявена през юни 2023 г. в рамките на Xbox Games Showcase. Оттогава авторите са разказали много малко за нея. През януари 2024 г. стана известно, че към продукцията се е присъединило студиото Shapeshifter Games, съставено от бивши служители на вече закритата компания Volition (поредицата Saints Row).

Събитията в Clockwork Revolution ще се развиват в стиймпънк метрополиса Авалон. С помощта на "невероятно изобретение" героят ще може да се върне в миналото и да промени хода на историята. Анонсирани са редактор на герои, нелинейно повествование, разклоняващи се диалози и черен хумор.

От време на време играчите ще се озовават в ситуация на труден морален избор. Както заяви Брайън Фарго от InXile Entertainment пред подкаста The Fourth Curtain, една от мисиите ще върне играчите назад във времето, за да се справят със сериен убиец, само за да се окаже, че по онова време той не е започнал да извършва престъпления. В други случаи ще има повече хумор, отколкото драма - например "ефектът на пеперудата" ще превърне шапка, оставена в миналото, в съвременна модна тенденция.

Особен интерес у потребителите предизвика приликата на бъдещия проект с BioShock Infinite. Продуцентът на трейлърите на шутърите на Irrational Games, който използва псевдонима Butmac, забеляза, че игрите си приличат не само по антуража и художествения стил, но и по някои детайли - например шалът на героинята изглежда по същия начин като този на Дейзи Фицрой от BioShock Infinite. Представител на Xbox коментира съобщенията малко след анонса, като нарече всички съвпадения "случайни".

Clockwork Revolution ще бъде пусната на компютри (в Steam и Microsoft Store), Xbox Series X и S. Играта ще бъде налична веднага в Game Pass (за PC и Xbox). Потвърден е само английският език.