Издателство Alawar и разработчиците от сибирското студио Yustas Games (Claire's Cruisin' Cafe, Viking Heroes, Golden Rails, поредицата New Yankee) обявиха нов проект - ролева игра с карти за градско строителство Technotopia.

Според сюжета на Technotopia социалните и икономическите конфликти са разтърсили света: стабилността е запазена само в един мегаполис, но дори той едва разполага с достатъчно ресурси, за да поддържа несигурното равновесие на силите.

Пред лицето на световната криза властите решават да създадат алгоритъм, който да е в състояние да изгради идеален град за всички слоеве на населението. Така се ражда Ирис - изкуствен интелект за изграждане на утопия.

Играчите ще трябва да управляват пакет от карти с небостъргачи, паркове, жилищни квартали и транспортни маршрути, както и да разпределят зоните на влияние между фракциите (капиталисти, аристократи, политици, граждани).

В ролята на Ирис ще трябва също така да регулирате случайни събития, причинени от вашите действия (пожари, нападения на банди и т.н.), и да поискате помощ от най-умните представители на населението (хакери, олигарси, престъпници, изобретатели).

"Проследете живота на града, управлявайте фракции, удовлетворявайте разнообразните нужди на множество общности, за да поддържате баланса, и се опитайте да изградите утопично бъдеще за човечеството!" - призовават авторите.

Ако се съди по аскетичния тийзър на анонса (който прилагаме към новината), Technotopia ще бъде пусната в продажба през 2024 г. за Steam.