UploadVR публикува 16-минутен геймплей видеоклип, показващ Elden Ring - фентъзи екшън ролева игра с отворен свят във VR, разработвана от Люк Рос.

По принцип Elden Ring не е замислена като игра от първо лице или VR от разработчиците от FromSoftware, така че борбата с врагове, преобръщането и опитите за бърза навигация в този режим не са лесни. Освен това бронята във VR понякога е пред очите ви и има ясно изразено несъответствие между посоката на погледа ви и атаката ви. В същото време журналистите отбелязват, че модът дава нова перспектива на света на Elden Ring.

В рамките на публикувания видеоклип, представител на UploadVR успява да премине през началната локация, да се сблъска с един бос и дори да напредне малко в историята.

Рос не ограничава Elden Ring само до VR-елементи. Ентусиастът добавя алтернативни ъгли на камерата от трето лице ("По-близо" и "Много близо"), за да подобри 3D-ефекта, без да жертва качеството на геймплея.

Освен това модификацията има меню, което ви позволява да поставите Elden Ring на пауза (в основната игра това е по-трудно), както и така наречения туристически режим (враговете и босовете игнорират главния герой). Разработчикът планира скоро да пусне мода Elden Ring за своите абонати на Patreon. В миналото той е адаптирал други популярни игри като GTA V, Red Dead Redemption 2, Cyberpunk 2077 за VR.