Разработчиците от Enjoy Studio заедно с издателя Longterm Games обявиха Space Tail - приключенски 2.5D платформинг, който разказва историята на куче астронавт. Премиерата е придружена от трейлър на геймплея, в който облечено в скафандър безстрашно куче на име Беа изследва места, взаимодействайки с различни механизми и форми на живот.

"Беа е забавна и смела героиня, но играчът трябва да помни, че тя е само... куче. Тя притежава всички качества на еднокръвна порода - лае, обича да си гони опашката и опознава света чрез сетивата си. Беа може да надушва, да слуша и да наблюдава" - описват героя си разработчиците.

Разработчиците разкриха, че способността на Беа да надушва, слуша и наблюдава е ключовата механика на детективския режим на играта, който помага на кучето да изследва и разбира заобикалящата я среда. Тя ще пътува в космоса и ще открива нови планети. Всяка планета е уникална и се обитава от свои специфични жители, които могат да станат приятели на главната героиня или да се отнесат много недружелюбно към нея. 

Space Tail ще бъде пусната тази есен за персонални компютри в Steam, като точната дата ще бъде обявена по-късно.