Focus Entertainment и разработчиците от студиото Mundfish обявиха пускането на поредния пач за постапокалиптичния трилър Atomic Heart. Актуализацията 1.4.0.0 вече е налична за компютри и конзоли.

В нея са добавени настройки за размера на субтитрите и елементите на потребителския интерфейс, поддръжка на 120Hz на PS5, Xbox Series X и S, както и поправки на грешки при отключването на постижения и автоматичното откриване на езика на гласа. Също така са подобрени сенките, подобрена е стабилността, фуникулярите в тунелите на комплекса "Вавилов" са отделени от брояча на кадрите, добавена е възможност за вдигане на плуващи във вода трупове и е коригирана анимацията на тялото на героя при игра с параметър високо зрително поле.

Били са отстранени редица графични грешки, като това, че анимационните герои не се показват на телевизорите в запазените стаи, куестове и геймплейни грешки.

Atomic Heart беше пусната на 21 февруари за компютри в Steam, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X и S и Game Pass (PC и Xbox). На компютри новият пач засега е наличен само във версията за Steam.