По време на PlayStation Showcase беше официално обявена втората част на вълнуващата киберпънк игра Ghostrunner 2. В продължението главният герой Джак ще излезе извън кулата Дхарма, а сюжетът ще се развива една година след събитията от първата част.

Животът в Дхарма се е възстановил, търговията започва да се развива и има надежда за бъдещето. След смъртта на Майстора на ключове обаче се създава вакуум във властта и още по-смъртоносни врагове се стремят да завладеят града. Разработчиците обещават още по-предизвикателни врагове, а новата диалогова система ще ви позволи да навлезете по-дълбоко в историята и сюжета на GR2. Джак ще може да взаимодейства с приятелски настроени NPC-та от фракцията на катерачите. Освен това главният герой ще разполага с база, където ще може да си почива от мисиите.

Благодарение на новите умения и мощни способности играчите ще могат да бъдат по-креативни и да направят най-трудните срещи по-достъпни. Например играчите вече ще могат да се защитават от снаряди и атаки с функцията за блокиране, като всяка атака ще има собствена цена в издръжливост. Ще има и нови умения, като например Shadow, което ще позволи на Джак да заблуждава враговете, като оставя копието си на мястото на хвърлянето и влиза в режим на прикриване. Дизайнът на нивата ще стане по-разнообразен, а повечето локации ще имат възможности за многократно изиграване.

Една от най-интересните характеристики на Ghostrunner 2 е появата на мотоциклета. Нивата с него ще са с повишена трудност и динамика. Играта ще бъде пусната през 2023 г. за PlayStation 5, Xbox Series S/X и компютри.