Заедно с отлагането на Assassin's Creed Shadows за 2025 г. издателят Ubisoft обяви разширяването на платформената география на екшън приключението с отворен свят Star Wars Outlaws.

Припомняме, че премиерата на Star Wars Outlaws се състоя на 30 август за PC (Ubisoft Connect, EGS), PS5, Xbox Series X и S. Играта получи далеч не идеални оценки (75-76% в Metacritic), а продажбите, според анализаторите, оставиха много за желаене.

В прессъобщение Ubisoft признава, че въпреки положителните отзиви на критиците и играчите Star Wars Outlaws е имала по-слаб старт от очакваното и в този смисъл компанията ще предприеме редица мерки, за да осигури на проекта дълги продажби.

На първо място Ubisoft цели "бързо реализиране" на серия от актуализации за подобряване на игровото изживяване (включително бойните и стелт сегментите). Това трябва да помогне на проекта да привлече купувачи през празничния период към края на годината.

Освен това, Star Wars Outlaws ще бъде пусната в продажба за Steam на 21 ноември, малко по-малко от три месеца след пускането ѝ на другите платформи. Това също би трябвало да увеличи продажбите на играта.

В същия ден, в който ще бъде пусната версията за Steam, Star Wars Outlaws ще получи и добавката Wild Card, в която героинята ще трябва да обедини сили с Ландо Калрисиан, за да проникне в турнира Sabakku.

Wild Card, заедно с допълнението A Pirate's Fortune, което ще излезе през пролетта на 2025 г., е част от сезонния пропуск за Star Wars Outlaws. Допълнителни договори (куестове) ще бъдат пуснати безплатно за играта.