Точно на време за Хелоуин, една от популярните игри на ужасите Resident Evil 4, ще се появи за VR шлемовете на Oculus. Премиерата на римейка на играта ще бъде на 21 октомври, като първоначално тя ще бъде налична само за модела Quest 2.

Разработчикът Capcom обяви римейка още през април, но чак сега става ясна датата, на която ще го видим на пазара. Играта е преработена основно за VR от Oculus Studios и Armature Studio. Геймърите ще могат да контролират Леон от първо лице, вместо да гледат от традиционната гледна точка, която е през рамо. В заглавието са преработени още няколко елемента, като борбата и управлението на инвентара, така че да могат да се впишат добре във виртуалната реалност.

Играчите ще могат да извършват физически движения, за да взимат и използват оръжия и предмети. Вместо да се влиза в отделно меню за смяна на оръжия, те могат да взимат неща от кобура си.

Играещите играта сами ще могат да избират дали да правят това прави или седнали, тъй като ще са налични и двете възможности. За тези, които предпочитат седящата позиция, ще има възможност за "телепортация", а за управление ще се използва аналоговият джойстик от комплекта.