Video Games Chronicle съобщава, че създателят на поредицата Sonic the Hedgehog и бивш ръководител на Sonic Team Юджи Нака е бил арестуван отново в Япония по подозрение в търговия с вътрешна информация.

Припомняме, че в средата на ноември Нака беше задържан заради покупката на 10 000 акции на студиото Aiming за 2,8 млн., малко преди обявяването на мобилната игра Dragon Quest Tact, която му беше приписана, когато беше служител на Square Enix.

Японското издание Asahi съобщава, че Нака, заедно с бившия си колега от Square Enix Тайсуке Сазаки, са заподозрени в търговия с вътрешна информация с акции на мобилния разработчик на battle royale игри Final Fantasy VII: The First Soldier.

Съобщава се, че Нака и Сазаки са инвестирали в японското студио въз основа на поверителна информация за плановете на Square Enix да работи с ATeam Entertainment по мобилната версия на Final Fantasy.

Според Asahi Нака е научил за намерението на Square Enix да създаде игра с ATeam преди официалното обявяване и е закупил около 120 000 акции на компанията на обща стойност 144,7 млн. йени.

В отговор на първия арест на Нака Square Enix заяви, че е готова да окаже пълно съдействие на властите, и заяви, че предприема дисциплинарни действия срещу заподозрени бивши служители.

Нака е програмист на първите две части на Sonic the Hedgehog, но през последните години е запомнен като режисьор на неуспешния Balan Wonderworld, заради чийто провал напуска Square Enix и по-късно съди бившия си работодател.