В нашето неспокойно време понякога човек иска да се върне в детството си, където всичко е просто и познато, поне за един ден. Тази възможност ще бъде предоставена на играчите следващата седмица от сюжетното приключение "Саньок" на малък екип от helpnode.

Разработчиците наричат "Sanya" или "Саньок" игра за топлината на мимолетните детски спомени за всеки, който е бил дете или вече е пораснал. Тук не се решава съдбата на света, не се напада от извънземни и никой не умира. "Sanya" ще пренесе потребителите в малък постсъветски град през 90-те години на миналия век. Времето е трудно - политическа нестабилност, бедност - но за седемгодишния Саньок всичко това не е толкова важно.

В ролята на момчето играчите ще трябва да се потопят в историята за намирането на първите истински приятели и счупени колене, да спасят бездомно кученце, да карат колело и просто да се наслаждават на последните летни дни преди училище. Създателите обещават камерен свят с интересни герои, скрити сюжетни линии и "пасажи", много мини игри, както и влиянието на взаимоотношенията с кученцето (то може да бъде хранено, галено, учено на трикове) върху финала.

Както стана известно, "Саньок" ще бъде пусната в продажба на 1 март ексклузивно за Steam. В дигиталния магазин на Valve е налична безплатна демо версия. Играта поддържа руски и английски език.