Разработчиците от италианското студио Bad Vices Games представиха While We Wait Here - психологическа шутър игра на ужасите от първо лице. Анонсът беше придружен от двуминутен трейлър на играта.

Потребителите ще трябва да поемат управлението на малка закусвалня на безлюдна магистрала в близост до планинска верига. Те ще трябва да готвят бургери, да пържат картофи, да обръщат палачинки и да почистват чинии.

Когато спокойствието на обичайния работен ден бъде нарушено от новината за предстоящия край на света, играчите ще наблюдават от мястото си зад щанда как се променя поведението на хората, ще разговарят с тях и ще им помагат да направят избор.

Авторите на "Докато чакаме тук" искат да накарат играчите да поставят под въпрос решенията си: да отидат в подготвен от правителството приют и да насърчат гостите си да направят същото или да се предадат на съдбата. "Докато чакаме тук" ще повдигне темите за времето, края на света и човешката психология и ще съчетае механиката на управлението на ресторант с неумолимия страх от неизвестното и предстоящия край на света.

While We Wait Here също така обещава "медитативно изживяване" без възможност за преиграване, акцент върху разказването на истории, множество завършеци, много уникални взаимодействия и диалог с глас зад кадър.

Очаква се играта While We Wait Here да бъде пусната през 2024 г. ексклузивно за компютри в Steam. Предишната игра на Bad Vices Games беше симулаторът Ravenous Devils, който беше пуснат през април миналата година.