Amazon ще си партнира със създателите на хитовия сериал Westworld, който е достъпен в HBO, по екранизация на постапокалиптичната поредица от RPG игри Fallout. Според информацията проектът ще се ръководи от Лиза Джой и Джонатан Нолан, но засега все още не е ясно кой ще напише сценария, предава Mobile Bulgaria.

Миналата година Amazon сключи петгодишен договор с притежаваната от двамата компания Kilter Films за създаването на нови сериали за услугата Prime Video. В момента тя разработва и сериал по техно трилъра The Peripheral на Уилям Гибсън. Другите продуценти на сериала по Fallout са Bethesda Game Studios и Bethesda Softworks.

Засега няма информация кога ще видим крайния резултат, но поредицата Fallout е изключително благодатна за екранизация. Тя стартира през 1997, а действието се развива в постапокалиптична Америка десетилетия след като ядрена война унищожава цивилизацията. Игрите противопоставят суровата пустош с утопичните идеали на предишните поколения за по-добър живот чрез чудото на ядрената енергия. Тонът е сериозен, но на моменти има ироничен хумор и елементи от В филмите.