PC Gamer забеляза, че ремастерът на сатиричната ролева игра The Outer Worlds на Obsidian Entertainment, издаден на 7 март, събира множество негативни отзиви в Steam. При конзолите, ако се съди по първите отзиви, нещата не са много по-добри.

Припомняме, че в The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition (както се нарича новото издание) издателят Private Division обещаваше плавни 60 кадъра в секунда при 4К, подобрена графика, по-добре работещи спътници и увеличаване на максималното ниво до 99.

Spacer's Choice Edition в Steam се отличава с "много негативни" отзиви (едва 19% положителни от общо 173). The Outer Worlds също е подложена на обстрел, като през последните 30 дни рейтингът ѝ спадна до "смесен". Играчите се оплакват от влошената производителност в сравнение с оригиналната игра, въпреки че системните изисквания са се повишили. "Подобрената" графика не си заслужава. В момента има 200% повече проблеми с производителността!" - обобщава ситуацията потребител под псевдонима Akerwood.

Във форума Reddit се чуват още подобни отзиви: JBamby01 с RTX 3070 се оплаква от редовни лагвания, а играчите, чиито компютри позволяват да стартират Cyberpunk 2077 при 60 fps с ray tracing, молят да се добави DLSS/FSR.

Проблемите не са спестени и при конзолите. С обещаните 60 кадъра в секунда не могат да се справят нито PS5, нито Xbox Series X. За да бъдат нещата още по-лоши, Spacer's Choice Edition не е раздадена безплатно на собствениците на The Outer Worlds, а се продава срещу пари, което е особено иронично на фона на подигравката на играта със съвременната корпоративна култура.

The Outer Worlds: Spacer's Choice Edition е налична за компютри в Steam, GOG, Epic Games Store и Microsoft Store, PS5, Xbox Series X и S. За да можете да преминете към ремастъра за 10 долара, трябва да притежавате основната игра и двете добавки.