Дългогодишният пиратски екшън Skull and Bones на Ubisoft, който премина през няколко отлагания и поне едно рестартиране на разработката по пътя към излизането си, пое курс към нова платформа.

Играта дебютира на 16 февруари за PS5, Xbox Series X и S, както и за PC, но PC версията беше и остава ексклузивна за Ubisoft Store и Epic Games Store. Според Ubisoft Skull and Bones ще се присъедини към каталога на услугата за цифрово разпространение Steam още на 22 август 2024 г. Това ще стане малко повече от шест месеца след първоначалното пускане на играта.

Подобно на предишните издания на Ubisoft в Steam, Skull and Bones ще бъде интегрирана с Ubisoft Connect, ще получите Denuvo с ограничение на устройствата, но без Steam постижения.

Събитията в Skull and Bones се развиват в Индийския океан по време на златната ера на пиратството (края на XVII в.). Играчите ще трябва да извървят пътя от изхвърлен неудачник до най-известния морски разбойник в региона.

Skull and Bones се позиционира от Ubisoft като игра от клас ААА. Компанията похарчи около 200 млн. долара за проекта, а при излизането си той получи смесени отзиви от критиците и разбиващи отзиви от геймърите.