След като Microsoft закупи Bethesda, едно от най-големите игрови студия, чието дело са редица успешни заглавия, мнозина специалисти побързаха да спекулират, че компанията ще се насочи основно към Xbox и ще спре да създава игри за PlayStation.

Все още не е напълно ясно каква тактика ще предприеме студиото при новите си собственици, но по силата на стари договорки със Sony, следващите игри на Bethesda като Ghostwire Tokyo и Deathloop ще са налични за PS5. Всъщност тези игри дори за известно време ще бъдат ексклузивни за новата платформа на Sony, а чак след месеци ще се появят и за Xbox.

Финансовият директор на Xbox обаче направи изказване, от което става ясно, че оттук насетне игрите на студиото вероятно ще излизат първо за конзолата на Microsoft, а чак след това за платформи като PS5 и Switch. Не става въпрос обаче за спиране на работата по игри за PlayStation.

Студиото, собственост на Microsoft, в никакъв случай няма да изтегли и съдържанието си от платформите на конкурентите, каквито слухове се появиха. При новите заглавия обаче, които ще видим през 2021 година, акцентът ще попада най-вече над собствената платформа Xbox.