Като част от кампанията Play at Home Sony подарява някои доста интересни игри за PlayStation 4. От вчера обаче на разположение е и друго заглавие - това е чудесната Horizon Zero Dawn Complete Edition, която ще може да се свали напълно безплатно до 6:00 часа на 15 май. Става дума за пълното издание на играта, което включва и мащабното разширение The Frozen Wilds, предава Mobile Bulgaria.

Макар че Horizon Zero Dawn беше представена през 2017 година тя остава една от най-впечатляващите игри за платформите на Sony. Става дума за екшън приключение в далечното бъдеще на Земята, в което човечеството се бори за оцеляване на планета доминирана от роботизирани създания. Играта ще ви постави в ролята на Алой, която ще трябва да открие съдбата си в постапокалиптичното бъдеще, в което хората водят примитивен живот в отделни племена. HZD предлага десетки часове забавления и невероятно красив свят, в който да се потопите.

За да получите играта, която може да се играе с PS4 и PS5, е необходимо да имате акаунт в PSN, който се създава безплатно. Както и при другите игри в кампанията и тук не е нужен абонамент за PlayStation Plus - т.е. след като я заявите играта остава завинаги ваше притежание. След като се впишете в конзолата и в сайта на PlayStation е достатъчно да посетите PlayStation Store, да намерите HZD и да я добавите в своя акаунт. Можете веднага да започнете изтеглянето й или пък да я оставите в библиотеката ви за друг път.

И докато сме на темата за безплатни игри нека не забравяме, че 6:00 часа на 23 април можете да изтеглите още 9 чудесни игри. 4 от тях са за PS VR, което ще зарадва потребителите на системата. Останалите заглавия включват подводното приключение Abzû, психеделичния музикален шутър Rez Infinite, подводния извънземен свят на Subnautica, в който ще трябва да се борите за оцеляване и изпълнения с над 500 пъзела остров на The Witness, които ще трябва да разрешите, за да разгадаете мистерията.