Последната сряда на март издателят Sony Interactive Entertainment обяви с какво ще зарадва абонатите на основния абонаментен план PlayStation Plus през следващия месец. Главната тема в априлската селекция на PS Plus е магическият шутър Immortals of Aveum. Проектът на бившите разработчици на Call of Duty и Dead Space Ascendant Studios ще се раздава на PS5.

В предстоящия състав за абонатите на PS Plus ще бъдат включени също базираната на кубчета екшън-стратегия Minecraft Legends (PS4, PS5) и вдъхновеният от Dead Cells роулики платформинг Skul: The Hero Slayer (само за PS4).

Освен това като бонус абонатите на PS Plus ще имат достъп до Mega Bundle с легендарни и епични визии за героите на условно безплатния отборен шутър Overwatch 2. Ако се съди по коментарите във форума на ResetEra и в YouTube, мнозинството от хората са доволни от комплекта заради включването на Immortals of Aveum - провалилият се шутър ще получи шанс да привлече нови играчи.

И трите проекта и бонусът ще бъдат достъпни за абонатите на PS Plus Essential, Extra и Premium (Deluxe) до 6 май. Разпространението ще започне на 2 април - до този ден можете да присвоите мартенските подаръци.

Мартенската линия на PS Plus включва четири продукта за PS4 и PS5: меле екшън играта Sifu, състезателния симулатор F1 23, стелт хорър играта с отворен свят Hello Neighbor 2 и разширението Queen Witch за Destiny 2.