Издателят и разработчикът Square Enix заедно със студиото Lancarse (известни с Monark) обявиха наличността на своята тактическа ролева игра The DioField Chronicle.

Действието на "Хрониката на Диофийлд" се развива в свят на война. Вниманието е насочено към специалния отряд Blue Fox, чиито елитни наемници трябва да извоюват мястото си в песните и легендите, като участват в "тактически битки в реално време" (RTTB).

Играчът може да придвижва бойците в реално време или да ги спира на пауза и да използва различните способности на своите подопечни. Важна предпоставка за победата е правилното използване на слабите страни на противника, както и ефективното използване на силните страни на отделните членове на елитния отряд.

Безплатната демо версия на The DioField Chronicle е налична за всички целеви платформи: Xbox Series X и S, Xbox One, PS4, PS5, компютри и Nintendo Switch. Съдържанието ѝ е от два до три часа. Ако закупите пълната версия на играта, всички постижения и награди могат да бъдат прехвърлени.