BioWare, канадско студио, собственост на Electronic Arts, разкри финалното име на следващата разработвана ролева поредица Dragon Age в нова публикация в официалния блог на компанията.

Оказа се, че новата Dragon Age ще се нарича Dragon Age: Dreadwolf. Заглавието е създадено по името на елфическия магьосник-ренегат Солас, известен още като Dread Wolf. BioWare споделя, че споменаването на Dread Wolf в заглавието на следващата Dragon Age отваря безкрайно много възможности за развитие на събитията, но при всички случаи те ще бъдат съсредоточени върху самия играч.

Фактът, че Солас ще бъде част от новата Dragon Age, беше изрично загатнат още през декември 2018 г., когато BioWare представи хаштага #TheDreadWolfRises заедно с трейлъра за обявяване на играта. Солас беше един от най-важните герои в Dragon Age: Inquisition, но BioWare призовава играчите, които все още не са се запознали с антагониста, да не се притесняват: "Той ще се представи подобаващо, когато му дойде времето."

С това потокът от свежа информация за Dragon Age: Dreadwolf приключва, но BioWare обещава да разкаже отново за амбициозната си ролева игра преди края на тази година. Студиото също така потвърди, че не бива да очакваме проекта да бъде пуснат през 2022 година.

Според неофициална информация, Dragon Age: Dreadwolf е планирана за пускане през втората половина на 2023 г. за персонални компютри, PS5, Xbox Series X и S. През февруари 2022 г. проектът е в средата на производствения си цикъл.