След възраждането на Lucasfilm Games, студиото заедно с Ubisoft започва да работи по нова Star Wars игра. Тази новина, която ще зарадва всички привърженици на поредицата, се допълва от факта, че най-вероятно става въпрос за заглавие с "отворен свят".

Работата за Star Wars заглавието е поверена на Ubisoft Massive, известно с това, че стои зад игрите от Division серията на компанията. Информацията вече е официална, благодарение на изпълнителния директор на Ubisoft Ив Гиймо. Той споделя пред медии мисли за проекта, по който вече се работи.

Според него огромната вселена на Star Wars е невероятен източник на вдъхновение. По думите му Disney и Lucasfilm Games тепърва ще си сътрудничат за различни игри от този тип и точно поради тази причина усърдието по първото подобно заглавие е на много високо ниво.

За съжаление към момента липсва повече информация относно самата игра, която се подготвя, но тя надали ще се появи през 2023 година. Тогава изтича лицензът, който в монета имат Electronic Arts за Start Wars игрите. До тогава предстои да видим няколко заглавия от тях, като анонсите се очакват в следващите месеци.