Създателите на Valheim, който се появи за ранен достъп на 2 февруари, се радват на големи успехи и месец след излизането на играта споделят някои интересни цифри около своето произведение. До сега Iron Gate AB е продала пет милиона копия от него.

Хората, закупили Valheim, вече са прекарали общо 15 хиляди години общо, докато я играят. Гледанията на геймплея в Twitch пък са с обща продължителност 35 милиона часа, а заглавието вече е на 39-о място в класация за най-харесваните в Steam.

То предлага много интересни елементи и това е причината да привлича толкова играчи. Викингската кооперативна игра за оцеляване постоянно получава добри отзиви от фенове, което води до приобщаването на още играчи и подобряване на нови рекорди.

Всичко това идва на фона на факта, че все още в нея има редица грешки и технически проблеми, тъй като е в етап на ранен достъп. Самите механики в заглавието обаче работят отлично и очевидно са доста увлекателни, след като Valheim може да постигне такива успехи, дори с някои недостатъци в графиката, твърдят специалисти.