Докато собствениците на Xbox чакат Microsoft да включи собствената си услуга за облачен гейминг на конзоли, те имат други начини за поточно предаване на игри. Актуализация през септември донесе базирания на Chromium браузър Microsoft Edge на конзолите Xbox One и Series X/S. Той позволи на играчите да имат достъп до Google Stadia. От днес те вече могат да стартират компютърни игри и чрез услугата за дистанционна игра GeForce Now на NVIDIA.

GeForce Now е наличен в бета версия за Edge. Това дава възможност на притежателите на Xbox да играят стотици игри, които иначе биха могли да пропуснат. Услугата GeForce Now е безплатна за едночасови сесии, въпреки че разделителната способност е ограничена до 1080p. NVIDIA току-що представи нов, по-скъп план, който обещава "времезакъснение от десктоп клас" и стрийминг на игра в 1440p при до 120 кадъра в секунда на персонални компютри и Mac и в 4K HDR при 60 кадъра в секунда на NVIDIA Shield TV.

Microsoft заяви, че ще добави функцията за облачни игри на Xbox Game Pass Ultimate на конзолите през този празничен сезон. Въпреки това, благодарение на GeForce Now, играчите на Xbox One и Xbox Series X/S вече имат възможност да стартират някои големи ексклузивни заглавия за компютри, като League of Legends и Dota 2, без нужда от платформа за игри.