Aspyr Studios, студиото зад ремастерираните издания на класическите игри Legacy of Kain: Soul Reaver и Legacy of Kain: Soul Reaver 2, сподели нови подробности за обновяването на игрите. В новия трейлър за босовете, студиото демонстрира как са подобрени текстурите и външния вид на известните противници в игрите, като същевременно запазват духа на оригинала.

Разработчиците са вложили значителни усилия в обновяването на модели като главата на Rahab и бронята на Duma, както и в усъвършенстването на външния вид на Kain, за да отговаря на кинематографичния стил от FMV сцените. Освен графичните подобрения, Aspyr са добавили карта на света и компас, които могат да бъдат изключени от настройките, с цел да улеснят играчите в навигацията.

Новите функции включват брояч на събраните подобрения на здравето и енергията, което прави играта по-приятелска към новите потребители. Освен това ремастерираната версия ще разполага с обновена камера, фоторежим, нови контроли и множество бонус материали.

Legacy of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered ще бъде пусната на 10 декември за PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, S и Nintendo Switch.