The Last of Us несъмнено е игра-феномен, която събира много внимание около себе си. Ексклузивът за PlayStation ще бъде екранизиран в сериал по HBO, а първата му част скоро ще бъде специално преправена, за да изглежда по-добре на PS5.

Същевременно сериалът по The Last of Us скоро започва снимки, а на сцената излизат някои от новите планове на студиото зад играта - Naughty Dog. Създателите ѝ вече споделиха, че имат основата на сценарий за евентуална трета част, но все още никой не работи по продължението на поредицата. В популярния подкаст Script Apart лично творческият директор на студиото Нийл Дръкман сподели, че с един от сценаристите Халей Грос имат "скелет на историята" за третата част.

Дори и да започне работа по нея съвсем скоро, до появата ѝ ще мине много време. Периодът между първите две части е цели седем години години. Играта вече има доста дълга история и в студиото са на етап обсъждане накъде да продължи пътят им. Вариантите са да се създаде нова част на The Last of Us, продължение на друг франчайз, или дори изцяло нова игра, сподели Дръкман пред Script Apart.