Boltgun е първата наистина изключителна Warhammer 40k игра след появата на RTS класиката Dawn of War преди 19 години.

Warhammer 40,000: Boltgun е интензивен FPS в стила на Doom и Quake. Играта представя историята на безименен, безличен войник на ултрамарините, реквизиран от коварната инквизиция и пуснат да се бие срещу ордите на предателския Черен легион и техните демони.

Това е един от малкото случаи, в които лицензирана игра Warhammer предава по подходящ начин огромната сила на един космически пехотинец - тежко-бронирана машина за убиване.

Картите на Boltgun обикновено са линейни коридори, наводнени с култисти и демони, насочващи ветерана към по-големи бойни арени, където враговете са не само по-разнообразни, но и по-мощни. Рецептата е изпипана и гарантира адреналиновия бърз екшън.

Търсенето на ключове в стил Doom е сведено до минимум. Мащабът на някои от мисиите и гледките в тях е невероятен. А индустриалните нива се редуват с мрачни готически пейзажи. Атмосферата се допълва от режещи китари, индъстриал ритми и монашески напявания. Сякаш стоите до басово биещото индустриално сърце на фашистката "Империя на човека".

Вселената на Warhammer 40k е наистина голяма, мрачна и всъщност - доста поучителна. Тя е разказана на феновете с голяма колекция от игри, но повечето се опитват да следват духа на оригиналната настолна походова стратегия.

След появата на оригиналния Dawn of War, липсваше игра, която да улови духа на вселената по толкова добър начин. Конзолният екшън от трето лице Warhammer 40,000: Space Marine може би се доближи най-много до изобразяването на тежкото битие в Warhammer 40k. Но Boltgun определено стига по-напред, въпреки своя пикселен дизайн.

Ако сте фенове на тъй наречените бумър шутъри, като класиките Doom и Quake, или по-новите Dusk и Doom от 2016 г. - Boltgun гарантирано ще ви хареса.