Втората световна война е най-кървавият конфликт, оставил отпечатък в съзнанието на милиони хора дори повече от 70 години след края си. Това е и една от причините да има толкова много игри, базирани върху конфликта.

Повечето заглавия се концентрират или върху екшънът от първо лице, като оригиналната Call of Duty или пък върху стратегическия аспект на командването на една армия или взвод, като Blitzkrieg.

Много по-рядко изследвана тема е тази за съпротивата зад окупираните линии. Нацистка германия успява да превземе почти цяла Европа, разпростирайки се от Париж до портите на Москва.

Именно с такава насоченост е и тактическата стратегия в реално време, наречена Partisans 1941. Тя ще ви постави в ролята на малък партизански отряд, действащ в окупираните части на Съветския съюз.

Играта ще разчита на уменията ви да набирате партизани, да организирате правилно хората си и да извършвате диверсионни акции, които да поставят сериозни пречки към много по-силния ви и организиран противник.

В играта са включени и механики по строене на база и поддържане на запаси от ресурси. Partisans 1941 ще ви накара да използвате околната среда за по-ефективно организиране на засади и стелт промъквания.

Играта обаче няма да щади играча и ще го кара добре да обмисля своите действия.

Partisans 1941 ще дебютира на 14 октомври тази година. Журналистите от Kotaku са имали късмета да я изпробват и са вдъхновени от това как играта е взела всичко най-хубаво от Shadow Tactics и култовата серия Commandos.