Търсенето на добри безплатни игри често е доста трудоемко. Има няколко класики обаче, които просто няма как да бъдат подминати и за това си има причина - безкомпромисният им геймплей. Именно такова заглавие е и World of Tanks.

Да започнем от най-важното, макар играта да е безплатна, тя не е направена по схемата pay2win. С други думи вие може да се развивате и да станете един от най-добрите играчи в нея без да плащате нито един лев. В днешния по-алчен свят това определено е нещо, с което малко игри могат да се похвалят.

World of Tanks

Снимка: Wargaming

Да преминем към основното. World of Tanks е масивен мултиплеър, който се играе от милиони геймъри по цял свят. В него вие поемате ролята на танк от годините около Втората световна война. С натрупването на победи и опит вие може да ъпдейтвате своята машини и да закупувате други по-модерни танкове.

Битките са забавни, а дори и да не сте играли играта никога вие пак може да спечелите от първия си опит. Необходимо е единствено да имате някаква базова тактика - добре е да атакувате врага си от някакво укритие, особено ако попаденията ви са съсредоточени в задната или страничната част на противниковия танк. Добра идея е да се предвижвате и с някой съотборник.

World of Tanks

Снимка: Wargaming

Разнообразието от танкове също е едно от най-големите предимства на играта, пред вас са броено стотици (над 600) машини, дебютирали по бойните полета между 30-те и 60-те години на миналия век. Те са разделени по типове, като е налична дори артилерия.

Макар играта да дебютира през 2010 година, то графиката ѝ е ъпдейтната и стига да имате добър компютър може да се насладите на наистина красивия терен. Ако обаче нямате особенно геймърски лаптоп или РС, то пак може да играете без никакво засичане.

World of Tanks

Снимка: Wargaming

World of Tanks може да се хареса не само на запалените геймъри, но и на хората имащи интерес към историята на Втората световна война. Много от картите са исторически, а информацията за танковете в играта е доста любопитна и вие със сигурност може да научите нещо ново.

Фактите са красноречиви, към днешна дата регистрираните играчи са над 110 милиона, като малко над 3 процента от населението на Исландия участва във виртуалните танкови битки. World of Tanks е носител на много награди. Ние също препоръчваме играта и ѝ даваме палец нагоре.