Мнозина геймъри очакват с нетърпение следващата Battlefield игра на EA. Лично изпълнителният директор на компанията Андрю Уилсън обяви, че поредното заглавие от серията ще се появи по Коледа.

Все още няма много детайли за играта, която се разработва в момента. Очакванията са да има много подобрения спрямо Battlefield V, излезнала преди цели три години. За сега е спомената само, че новото заглавие ще предлага още по-големи и завладяващи битки, в които участие ще могат да вземат още по-голям брой играчи. В различни форуми веднага се появиха спекулации, че заглавието ще носи името Battlefield: Bad Company 3, но за сега няма нищо потвърдено. Не е ясна и историята в новата игра, както и историческият период, който ще бъде разглеждат в нея.

Традицията повелява на пролет да научим много повече за играта по официалните канали от EA. Основният конкурент на Call of Duty е една от най-важните игри за студиото, реализира най-много продажби и има най-многлпочитатели, така че вниманието към нея голямо.