Някои от най-популярните заглавия в света на гейминга влизат в нова ера от развитието си. Подобно на Assassin's Creed и Battlefield ще се превърне в нещо много по-голямо, наричано от разработчиците "свързана вселена".

Става въпрос за игра, която ще включва в себе си различни времеви епохи и локации и в която геймърите ще избират сами в кое време и битка да се включат. Повече за тези планове споделя директорът по разработката Винс Зампела. В интервю той разкрива, че ЕА отделя все повече ресурси за поредицата и реструктурира екипа, който я създава.

Едно от големите имена в гейминга разяснява, че компанията се опитва да изгради една среда, включваща множество проекти, свързани по между си, които поставят играча в центъра. Battlefield 2042 е само началото, а ЕА ще продължи да развива нови преживявания и модели, които могат да се добавят към тази основа.

Думите му подкрепя и главният оперативен директор на EA Лора Миеле. Тя припомня и, че в следващите месеци ще видим много нововъведения в Battlefield вселената. Сред тях е и Battlefield Mobile, която ще е следващото заглавие от поредицата, което геймърите ще видят.